Privítajte jar s čajmi v limitovanej edícii od Lerosu. Svätý týždeň veľkonočný plný byliniek a tradícií.

Mandľový olej Vhodný aj pre citlivú detskú pokožku

Mandľový olej Vhodný aj pre citlivú detskú pokožku

Mandľový olej sa získava zo semien mandle obyčajnej. Tá pôvodne pochádzala z okolia Kaukazu a postupne sa rozšírila do Perzie a Egypta. V súčasnosti sa mandle pestujú predovšetkým v oblasti Stredozemného mora. V kozmetike je mandľový olej vysoko hodnotnou surovinou. Je vhodný pre všetky typy pokožky, vrátane citlivej a detskej, pretože je svojím zložením podobný ľudskej pokožke. V pokožke udržuje vlhkosť a vláčnosť, zlepšuje jej elasticitu. Preto ho ocenia aj ženy v tehotenstve ako prevenciu proti striám. Ako jeden z mála olejov je vhodný aj pre veľmi malé deti, pretože nevyvoláva alergické reakcie a je veľmi šetrný k pokožke. Pomôže zmierniť začervenanie, uľavuje v prípade ekzémov, psoriázy a popálenín.

Latinský názov Prunus Amygdalus Dulcis Oil