Guarová guma Pre kozmetiku i na varenie

Guarová guma Pre kozmetiku i na varenie

Prírodná guma, ktorá sa získava z rastliny Cyamopsis Tetragonoloba. Táto domestifikovaná strukovinová plodina dorastá do výšky približne jeden meter. Listy, struky a semená sú jedlé a používajú sa v gastronómii. V kozmetike sa guarová guma používa ako zahusťovadlo a emulgátor kvôli vysokému zahusťovaciemu účinku. Na pokožke zanecháva jemný film bez toho, aby ju dehydrovala.

Ďalšie názvy Hydroxypropyl Guar

Produkty s Guarová guma