Bylinkový cukr

Monika Čechová @bylinkova_terapie 1. 7. 2022

K horkému létu patří osvěžující nápoje. Pořádáte zahradní slavnost, pozvali jste přátele nebo si jen chcete vychutnat svoji chvilku… Každou z těchto příležitostí ozdobí sklenice našeho coldbrew s okrajem sklenice dekorovaným domácím bylinkovým cukrem.

Bylinkový cukr

Ingredience

Hrst meduňky, plátků růže nebo jiné bylinky
2-4 lžíce cukru
Citrón

Postup

  1. Nasbírejte byliny na vaší zahradě.My jsme použili meduňku na cukr v zeleném tónu a plátky růže na cukr růžový.
  2. Cukr a byliny rozdrťe.Pokud chcete postup urychlit, použijte na rozdrcení a spojení cukru a bylinky tyčový mixér. Cukr stále chutná sladce s příchutí použité bylinky, a navíc převezme její barvu a vůni.
  3. Okraj skleničky potřete citronem.
  4. Skleničku ponořte do cukru.

Pokud skleničku naplníte LEROS Levandule coldbrew, můžete se stát, že Váš nápoj změní barvu z modré na fialovou. Jedná se o reakci citronové šťávy s přírodní barevností vytvořenou slézem.

Dočetli jste? Ochutnejte