COLD BREW, Bucco & Máta
Bylinná směs s bucco a mátou vytvořená speciálně pro přípravu osvěžujícího ledového nápoje.
Bucco 55 %
Ibišek súdánský 20 %
Máta peprná 20 %
Sléz maurský 5 %
COLD BREW, Bucco & Máta
Bylinná směs s bucco a mátou vytvořená speciálně pro přípravu osvěžujícího ledového nápoje.
Bucco 55 %
Ibišek súdánský 20 %
Máta peprná 20 %
Sléz maurský 5 %




Receptura
Popis
Rituál
Byliny
Parametry
popis
Bylinná směs s Bucco a mátou vytvořená speciálně pro přípravu „cold brew“ osvěžujícího ledového nápoje. Bucco, jihoafrický keř, ze kterého Khoikhoi, původní obyvatelé jihozápadní Afriky, vyvinuli alkoholický nápoj známý jako buchu brandy, dává nápoji jedinečnou růžovofialovou barvu a originální chuť. Máta podtrhuje jeho osvěžující chuť a dodává mu závan kubánského mojita.
Příprava
1 nálevový sáček vložte do sklenice (250 ml) studené pitné vody a nechte luhovat 12–25 minut. Již po pár minutách se nápoj zabarvuje do fialova, aby nakonec získal jedinečnou růžovofialovou barvu. Připravuje se vždy čerstvý. Určeno k okamžité spotřebě.
Dávkování
Dospělí 1–3 sklenice denně. Těhotné a kojící ženy 1 sklenici denně. Nepřekračujte uvedené dávkování.
Chuť a vůně
V chuti i vůni dominuje list bucco, který může připomínat jalovec či černý rybíz. Při kratším vyluhování vynikne lehká svěží chuť bucco, při delším je obohacena o mátové tóny. Přidáním citronové šťávy se původní fialová barva pomalu ve hře odstínů mění na světle růžovou. Nápoj výborně chutná i oslazený cukrem či medem.
Barevnost čajů je tvořená bylinami a díky tomu není 100% stálá a může ji ovlivňovat teplota a kvalita vody, čas který uběhl od vyluhování a nebo přidání citrónu či jiné kyselé složky.
Upozornění
Není určeno pro děti do 3 let. Nepoužívejte při přecitlivělosti na některou složku bylinné směsi. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.
Bez chemických přísad a aromat. Bez konzervačních látek.
Uchovávejte na suchém místě do 25 °C, chraňte před světlem a cizími pachy. Ukládejte mimo dosah dětí.
Číslo receptury: 3449
34° 49' jižní šířky jsou souřadnice Střelkového mysu (Kaap Agulhas), nejjižnějšího bodu afrického kontinentu.
Složení: list bucco (55 %), nať máty peprné (20 %), květ ibišku (20 %), květ slézu (5 %)
Více o receptuře
Vůně
Chuť
Každý den
Vyber si sklenici, která potěší Tvé oči.
Vlož do ní nálevový sáček s bylinami.
Zalij jej studenou vodou, lehni si na rozkvetlou louku a 22 minut vnímej nebe nad sebou.
Doplň sklenici ledem a pomalu vychutnávej každý doušek tohoto osvěžujícího nápoje.

Bucco 55 %

Ibišek súdánský 20 %

Máta peprná 20 %
