Vzhledem k většímu množství objednávek odesíláme nyní balíčky do 3 pracovních dnů od data připsání platby. Děkujeme za pochopení a přejeme klidný předvánoční čas.

Hrušeň obecná Lahodné hrušky mohou pomoci snižovat krevní tlak

Hrušeň obecná Lahodné hrušky mohou pomoci snižovat krevní tlak

Hrušky jsou známým a populárním ovocem. Obsahují mnoho cukrů a jsou zdrojem vitamínů a minerálů.

Latinský název Pyrus communis

Lidové názvy Hruška, polnička

Popis a výskyt Opadavý listnatý strom. Jde o hybridní druh se složitým vývojem. Bývá pravidelně napadán rzí a jinými chorobami, takže se nepěstuje v rozsáhlejších plantážích.

Zpracování Sklízí se plody v plné zralosti, případně před dozráním (při dlouhodobém skladování a zavařování).

Účinné látky Organické kyseliny, cukry, vláknina, vitamín C, flavonoidy, minerální látky a další.

Účinky Vyšší dávky působí mírně projímavě. Podle tradice jsou vařené hrušky vhodným pokrmem při srdečních a oběhových chorobách, vysokém tlaku, nemocích močového měchýře a pro posílení žaludku.

Rizika Nemá vážná rizika.

Dávkování Bez omezení.

Zajímavosti Už ve staré řecké báji o Tantalovi se objevuje hrušeň. Hlavní hrdina odsouzený za své zlé činy prý na její plody nikdy nedosáhl a navždy ho trápil hlad a žízeň.

Sbíraná část Plod

Sušení, sesychací poměr Hrušky omyjeme , osušíme ,nakrájíme na plátky a sušíme při teplotě 55-60 °C Uskladníme ideálně v uzavíratelných sklenicích nebo uzavíratelných nádobách.

Doba sběru V době zralosti, obvykle září -říjen

Kde se ukrývá Hrušeň obecná