Vzhledem k vytížení dopravci garantují doručení do Vánoc u objednávek zadaných do 12. 12. Náš obchod v Praha- Zbraslav je otevřený do 23. 12. Přejeme klidný předvánoční čas.

Shot z kurkumy a zázvoru

Monika Čechová @bylinkova_terapie 23. 11. 2021

V době, kdy se blíží zima je „štiplavý panák“ po ránu skvělý způsob, jak nastartovat svoji imunitu a posílit tělo antioxidanty, vitamíny a protizánětlivými látkami. Vyzkoušejte náš Immunity shot nebo si vyrobte vlastní podle našeho návodu.

Shot (7).jpg
Shot z kurkumy a zázvoru
Blahodárné složky domácího shotu

KURKUMA

Obsahuje protizánětlivý kurkumin, který má antioxidační vlastnosti, dodává antioxidanty a také zvyšuje vlastní antioxidační aktivitu těla. Díky tomu dokáže posílit imunitní systém a přispívá v boji s infekcemi.

ZÁZVOR

Je nabitý antioxidanty a má silné protizánětlivé účinky. Podporuje imunitní systém a přispívá k udržení silného těla. Má také antibakteriální a antivirové účinky, prohřívá tělo a dokáže také uklidnit mysl a snižovat bolesti.

CITRÓN

Je bohatý na antioxidant v podobě vitaminu C, který přispívá k regeneraci tkání a buněk a zvyšuje odolnost organismu.

MED

Je bohatý na minerály, přispívá k ničení bakterií a celkově posiluje obranyschopnost organismu. Proto je také právem považován za přírodní antibiotikum.

 

Ingredience

0, 5 l sklenice s uzávěrem

Zázvor  

Šťáva ze 3 citrónů

Kurkuma kousek kořene nebo 2 lžíce sušené

Na doslazení můžete použít med (asi 3lžíce)

Postup
  1. Zázvor oloupeme (není nutné) a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Naplníme zázvorem1/3 připravené sklenice.
  3. Přidáme též nastrouhanou kurkumu nebo sušený kurkumový prášek.
  4. Pokud nechcete zázvor a kurkumu strouhat, můžete též vše rozmixovat.
  5. Vše zalejeme šťávou z vymačkaného citrónu.
  6. Můžeme dolít 100% pomerančovou šťávou.
  7. Láhev uzavřete a nechejte v lednici 24 hodin uležet.
  8. Přeceďte tekutinu přes sítko a podle potřeby dosladťe medem.
  9. Můžete ještě naředit pomerančovou a citrónovou šťávou podle chuti.

TIP: Může se stát, že váš shot bude příliš ostrý, zvlášť pokud máte citlivější žaludek. V tom případě si ho můžete naředit vodou nebo třeba čerstvou pomerančovou šťávou. Ideálně ho nejdřív vyzkoušejte v menším množství, protože

Dočetli jste? Ochutnejte